Het woord dakopstand lijkt ingewikkeld, maar is het zeer zeker niet. Het is niets minder dan de verhoogde dakrand bij een plat dak. Tevens is het ook de basis voor een daglichtkoepel. Met een daglichtkoepel haalt u meer zonlicht in huis binnen.

Het daglicht komt van bovenaf de ruimte binnen en vult de kamer met licht uit een natuurlijke bron. Daarnaast zorgt natuurlijk licht voor een sfeervolle en aangename verlichting van de ruimte.

Polyester dakopstand

Een bedrijf dat zich bezighoudt met dakopstanden voor platte daken is Ropol BV. Zij zijn gespecialiseerd in polyester dakopstanden voor platte daken van hoge kwaliteit. De dakopstanden die door hun zijn geproduceerd zijn erg stabiel, duurzaam en behouden goed hun vorm. Hierdoor zijn ze wel tegen het een en ander bestand en gaan ze jarenlang mee.

Polyester is een materiaal wat veel voordelen met zich meebrengt. Een overzicht:

  • Polyester is goed bestand tegen temperatuurwisselingen, dit voorkomt breuk en scheurvorming in de daglichtkoepel
  • Aan de binnenzijde wordt UV bestendige witte gelcoat aangebracht. Waardoor kleuren goed behouden blijven.
  • Er wordt een isolerende laag (van standaard 1 of 2 cm dikte) van polyurethaanschuim aangebracht tussen de buiten- en binnenwand
  • Polyester is vloeistofdicht, naadloos, sterk, onderhoudsarm en in vele vormen, kleuren en afwerkingen beschikbaar
  • De opstand is schuin om zo een optimale lichtinval te verzekeren

Dakopstand voor ieder plat dak

Een dakopstand kan op ieder plat dak geplaatst worden. Het hecht zich namelijk eenvoudig aan verschillende soorten dakbedekking en is weersbestendig. Tevens heeft een dakopstand een uitstekende isolatiewaarde. Als het buiten koud is, houdt het de warmte juist binnen. Andersom werkt het ook zo: als het snikheet is, wordt de warmte buitengesloten.

Wilt u ook meer zonlicht in een bepaalde ruimte en heeft u een plat dak? Oriƫnteer dan eens op een dakopstand voor een plat dak. Neem contact op met Ropol BV als u meer informatie wenst over dakopstanden of daglichtkoepels.

https://www.ropol.nl

Ropol BV
Adres: Industrieweg 9, 6245 HW Eijsden
Telefoon: +043 – 409 3533
Provincie: Limburg