Bouwmarkten

Bouwmarkt in de buurt 

Er is altijd wel een bouwmarkt in de buurt. Een bouwmarkt is een winkel die hoofdzakelijk doe-het-zelf producten verkoopt. Dit is handig voor mensen die zelf willen klussen. Een bouwmarkt valt ook onder de detailhandel. Ze verkopen fysieke producten die de consument gebruikt. De belangrijkste producten van een bouwmarkt zijn; gereedschap, zoals boren en zagen. Daarnaast zijn materialen, zoals hout of verf belangrijk. Een bouwmarkt verkoopt ook kant-en-klaar producten. Het zijn producten die alleen nog maar in elkaar gezet moeten worden. In grotere bouwmarkten zijn zelfs materialen te koop om huizen mee te bouwen. 

Openingstijden bouwmarkt 

De openingstijden van een bouwmarkt kunnen verschillend zijn. Het ligt eraan in welk land, stad of regio je woont. Er zijn nog steeds plaatsen waar bouwmarkten in het weekend gesloten zijn. Er is dan vaak in een straal van 15 km een andere bouwmarkt te vinden. Over het algemeen zijn de openingstijden van 09:00 – 21:00 uur. Een bouwmarkt bestaat tegenwoordig ook uit andere onderdelen. Je ziet tegenwoordig dat mensen er ook een dagje uit van maken. Zo kan je een hapje eten bij een cafe in de bouwmarkt zelf. Er zijn dan verse broodjes en drankjes te krijgen.

Bouwmarkt open op zondag

De heropening van winkels heeft ervoor gezorgd dat de bouwmarkt op zondag open is. Met de heropening van fysieke woonwinkels daalt het online bezoek. Woonwinkels, bouwmarkten en tuincentra worden meer bezocht. Veel meer producten worden minder online gekocht. Mensen vinden het fijn om informatie te hebben over producten. In sommige gevallen moeten medewerkers helpen met een product. Denk hierbij aan het maken van een bepaalde kleur voor muurverf. Of terwijl sinds de bouwmarkt open op zondag is, worden er meer aankopen in de winkel gedaan.

Duitse bouwmarkt

Ben je weleens in een Duitse bouwmarkt geweest? Naar Duitsland rijden voor een paar producten klinkt stom. De prijzen in een Duitse bouwmarkt zijn een stuk lager dan in Nederland. Het kan soms wel 20% goedkoper zijn dan in Nederland. Ook de Duitse bouwmarkt is gericht op doe-het-zelf producten. In Duitsland zijn de Bauhaus en Hornbach alleen nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Andere goedkope bouwmarkten in Duitsland zijn de OBI, Swertz en BauSpezi. Voor meer informatie over andere winkels in de detailhandel kan je lezen op https://expressportal.nl/detailhandel/kledingwinkels/.