Restaurants

Fine dining restaurant

Een fine dining restaurant is tegenwoordig erg populair. In steeds meer verschillende steden heb je fine dining restaurants. Fine dining is een ander woord voor een gastronomisch restaurant. Het is een stijl van eten die meestal plaatsvindt in dure restaurants. Het zijn allemaal unieke restaurants met een eigen manier van werken. Het gaat vaak om de uitvoering van gerechten en het serveren van geweldig eten. Je ziet dat veel restaurants een specialiteit hebben. Gasten komen voor een specifiek gerecht naar het restaurant om te eten. Regelmatig is een dresscode belangrijk. Het restaurant hanteert een bepaald soort kledingvoorschriften. Hier moeten alle gasten zich dan ook aan houden. 

Goedkope restaurants 

Er zijn ook goedkope restaurants. Een ander woord hiervoor is casual dining. Er worden geen kledingvoorschriften gehanteerd. Het zijn vaak gerechten die redelijk geprijsd zijn. Deze restaurants vallen tussen fastfoodketens en fine dining restaurants. Ze bieden ontspanning en een vriendelijke omgeving. Populaire gerechten variëren tussen de €15 – €45. Veel gerechten of sauzen worden van te voren klaargemaakt. Hierdoor gaat de kwaliteit uiteindelijk achteruit. In deze restaurants staat ook vaak minder personeel. Het ligt er wel aan naar wat voor restaurant je gaat. Er zijn veel verschillende soorten restaurants. Een chinees restaurant, Italiaans restaurant, tapas restaurant en Turks restaurant zijn populair. Voor mensen die geen vlees of vis eten zijn er ook vegan restaurants. 

Vegan restaurant

Er komen tegenwoordig steeds meer vegan restaurants. Deze restaurants zijn voor mensen met een andere levensstijl. Veganisten eten en drinken alleen maar plantaardige producten, dus ook geen melk of eieren. Hierdoor is de menukaart in een restaurant niet minder uitgebreid. Er zijn nog veel soorten ingrediënten voor het maken van lekkere gerechten. Denk bijvoorbeeld aan; plantaardig eiwitpoeder, chiazaad, lijnzaad, noten, groente en fruit. Een creatief vegan restaurant weet hier lekkere gerechten mee te maken. Er zijn al meer dan honderd vegan restaurants in Nederland. Vooral in het westen van Nederland zitten veel vegan restaurants. De kleine vegan restaurants vind je in steegjes in het centrum van Amsterdam, op loopafstand van het centraal station.

Hotel restaurant

Er zijn tegenwoordig hotel restaurants. Dit zijn restaurants met een hotel bij elkaar in hetzelfde gebouw. Het is vooral populair onder mensen die zakelijk reizen. Het is erg gemakkelijk om een hapje te eten in een hotel. Je hoeft de deur niet meer uit en kan van alle faciliteiten gebruik maken. Een hotel restaurant vind je regelmatig aan de snelweg. Dit maakt het voor veel mensen erg toegankelijk. Voor meer informatie over snackbars lees de blog op onze website!