Bedden

Bed

In iedere slaapkamer staat een bed. Een bed is een basis noodzaak voor een gezonde nachtrust. De vraag is welk bed echt bij je wensen en verlangens past? In de praktijk kan het ideale bed voor iedereen anders zijn. Het is belangrijk om als eerst te kijken naar de afmeting van het bed. Als je alleen slaap kan je kiezen voor een eenpersoonsbed. Indien je samen met iemand slaapt is een tweepersoonsbed aan te raden. Op een bed hoort een fijn matras. De keuze uit een matras hangt af van je lichaamsgewicht. Iemand die een hoger lichaamsgewicht heeft gaat de voorkeur uit naar een stevig matras. Het beste bed bestaat eigenlijk niet. Het bed dat voor de een het beste is kan voor de ander verschrikkelijk zijn.

Bed kopen 

Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren bij een bed kopen. OriĆ«nteer jezelf op internet welk bed je wilt kopen. Gaat je voorkeur uit naar een boxspring, ledikant of elektrisch verstelbaar bed? Soms is het handig om in je vriendenkring te vragen naar ervaringen met bedden. Ga vervolgens naar een winkel waar ze verstand hebben van bedden. Hier kunnen medewerkers informatie geven over een bed kopen. Denk aan het formaat, soort bed en de benodigdheden. Zachte kussens en een fijn dekbed is ook belangrijk voor een goede nachtrust. 

Soorten bedden

Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten bedden. Er bestaat een boxspring, ledikant of een waterbed. Daarnaast is er nog keuze uit een normaal bed, hoogslaper of liftbed. Bedden kan je kopen in verschillende formaten. Eenpersoons bedden hebben een lengte van 200, 210 of 220 cm. De breedte van een eenpersoonsbed is gemiddeld 70, 80 of 90 cm. Een boxspring is een luxe bed. Boxsprings staan vaak in hotels of bij mensen thuis die meer geld te besteden hebben. Een ledikant bestaat uit hout of staal. Hier wordt een bedbodem tussen geplaatst met een bijpassend matras. Een waterbed komt niet vaak voor. Een lichtgewicht waterbed is een matras gevuld met water en kan op een ledikant geplaatst worden. 

Bed met opbergruimte

Het is ook erg functioneel om te kijken naar een bed met opbergruimte. Vaak voor mensen die ruimte willen besparen is dit erg handig. Kinderen of ouders kunnen hun spullen hierin opbergen. Een bed met opbergruimte heeft vaak lades met wieltjes onder het bed. In andere gevallen kan je het bed half optillen. Hierdoor kan je uiteindelijk bij je spullen. Lees voor nog meer handige informatie over andere producten voor in de slaapkamer op www.expressportal.nl.