Auto ontwerpen

Auto ontwerper worden

Wil je auto ontwerper worden? Er zijn veel mogelijkheden om een professionele carrière op te bouwen. Je kan beginnen met een opleiding volgen. Industrieel vormgever of een opleiding autotechniek zijn relevant. In principe zijn auto ontwerpers designers. Ze kunnen gemakkelijk iets visualiseren. Een opleiding duurt gemiddeld 4 jaar. Door bij bedrijven te werken leer je gemakkelijk alle werkzaamheden. De opleiding geeft de mogelijkheid hiervoor. Vaak blijven deze designers in contact met bedrijven. Na de opleiding zie je dat er een mogelijkheid is om te blijven werken. Stel je voor dat je zelfstandig auto ontwerper wilt worden, komen er nog administratieve werkzaamheden bij kijken. Deze werkzaamheden kan je altijd nog overdragen aan een boekhouder. 

Auto ontwerper salaris

Werkzaam als een auto ontwerper krijg je salaris. Het salaris verschilt per auto ontwerper. Dit kan aan veel factoren liggen. Sommige auto ontwerpers hebben al jarenlange ervaring. Ze kunnen hun kennis overdragen aan andere medewerkers. Een leidinggevende functie levert altijd meer salaris op. Er zijn ook beginnende auto ontwerpers. Er moet dan vaak nog veel tijd geïnvesteerd worden in het leren ontwerpen. Ieder bedrijf gebruikt weer andere tools voor het ontwerpen van auto’s. Een beginnende auto ontwerper verdient ongeveer €3.500 bruto per maand. Zelfs in deze branche kan je als zzp’er aan de slag. Een auto ontwerper factureert ongeveer €70 per uur. Aangezien het ontwerpen van een auto lang duurt, kan dit aan het eind van de maand veel geld opleveren.

Hoe ontwerp je een auto 

Als je net begint met ontwerper, is het belangrijk om te weten hoe je een auto ontwerpt. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig. Het is belangrijk om te zoeken naar inspiratie op het internet, autobladen, op straat of presentaties. Voordat een nieuwe auto in de showroom staat duurt het een aantal jaar. Tegenwoordig gaat veel met de computer. Met de hand geschetste lijnen worden opgeslagen in de computer. Nadenken over de technische eisen is belangrijk bij het ontwerpen van een auto. Alle facetten als; materialen, uiterlijk, veiligheid en soort motor moeten samen gaan. Het is niet makkelijk om iets origineels te bedenken. Dit is de uitdaging voor de auto ontwerper. 

Ontwerp eigen auto

Ontwerp je eigen auto met online tools. Je kan helemaal los gaan met al je ideeën. Houd vooral rekening met alle facetten. Maak tekeningen of schetsen om een oplossing voor een probleem te geven. Kies het ontwerp en maak daar een technische tekening van. Voor meer informatie over het kopen van een auto lees www.expressportal.nl/automotive/autokopen/.